Forum & iPhone browser?

Tips for using forums. Got a question on how to use the forum? Post it here.
User avatar
IowaM1N1
MINIAC
MINIAC
Posts: 712
Joined: Tue Jun 10, 2008 6:15 pm
Location: Des Moines & KC

Forum & iPhone browser?

Postby IowaM1N1 » Sun Dec 11, 2011 10:13 pm

Something weird has been happening with my iPhone lately. When trying to log into the Forum using the browser, I get the log-in screen. I log in, the browser briefly takes me to the main forum page, then immediately cycles me back to the log-in page, completely forgetting that I just logged in. Lather rinse repeat. I never get to any forum page logged in. Which means the forum is inaccessible to me from the iPhone.

Running iOS 5 on an iPhone 4.

Anyone else having this problem?
Greg
'14 BRG II/Black Clubman S (R55) <---- Greg's car
'08 Dark Silver/Black Cooper S convertible (R52) <---- Greg's other car
'02 BRG/White Cooper (R50) Iowa plate: M1N1 <-----Judy's car
Des Moines/KC/whatever

User avatar
KangaMINI
Marsupialis Rex
Marsupialis Rex
Posts: 81
Joined: Sat Feb 08, 2003 3:05 pm
Location: Mission, KS
Contact:

Re: Forum & iPhone browser?

Postby KangaMINI » Sun Dec 11, 2011 10:20 pm

I haven't changed anything with the server configs for months. Have you tried clearing your browser cache/cookies etc? Restarting safari and/or the phone may also be beneficial. I'm typing this on my iPhone 4 running iOS 5 so I'm not experiencing the problem described above.

To clear your cookies and data go to Settings --> Safari --> Clear History and Clear Cookies and Data
Attachments
Photo Dec 11, 9 42 26 PM.png
Screen shot of settings - sorry its so huge!
Photo Dec 11, 9 42 26 PM.png (111.02 KiB) Viewed 1856 times
KangaMINI

User avatar
Minidave
MINIAC
MINIAC
Posts: 3681
Joined: Wed Apr 25, 2007 11:24 am
Location: Overland Park
Contact:

Re: Forum & iPhone browser?

Postby Minidave » Mon Dec 12, 2011 1:56 pm

Greg, I don't think it's the phone....I've been having the exact same problem with another forum (and only that one forum!) on my laptop. Using my wife's laptop or the desktop I had no problem logging in as me.

What finally worked was to link to a page in the forum via google search, then once "in" it showed me already logged on, I then went to the home page of the forum and saved that to my fav's, replacing the old page. Now when I click on that link in my Favs, it goes to the home page, and I'm already logged in.

Complicated and stupid, but they couldn't find anything wrong on their end so I decided as long as it worked......

Definitely try Rich's suggestions (clearing casche and cookies and such), but I did those same things on my laptop and it didn't make any difference....
Hi! My name's Dave!

"Max" '09 LB/LB Clubman S
"Racing Green" 89 Mini

User avatar
IowaM1N1
MINIAC
MINIAC
Posts: 712
Joined: Tue Jun 10, 2008 6:15 pm
Location: Des Moines & KC

Re: Forum & iPhone browser?

Postby IowaM1N1 » Wed Dec 14, 2011 7:03 pm

KangaMINI wrote:I haven't changed anything with the server configs for months. Have you tried clearing your browser cache/cookies etc? Restarting safari and/or the phone may also be beneficial. I'm typing this on my iPhone 4 running iOS 5 so I'm not experiencing the problem described above.

To clear your cookies and data go to Settings --> Safari --> Clear History and Clear Cookies and Data


That seems to have helped - thanks!
Greg
'14 BRG II/Black Clubman S (R55) <---- Greg's car
'08 Dark Silver/Black Cooper S convertible (R52) <---- Greg's other car
'02 BRG/White Cooper (R50) Iowa plate: M1N1 <-----Judy's car
Des Moines/KC/whatever

User avatar
ragtopday Johnna
Forum Admin
Forum Admin
Posts: 1387
Joined: Sat Feb 05, 2005 11:20 am
Location: Liberty, MO

Re: Forum & iPhone browser?

Postby ragtopday Johnna » Wed Dec 14, 2011 10:57 pm

I'm not having the problem with this forum, but have had that problem with another site
in the last few days using a 4S. I've also been clearing lots of cookies, but not on my phone. :lol:
Johnna--BMPR CR '05 Chili Red JustaCVT, JCW Sound Kit #D344, JCW BBK, aFe cai, M7 Under Strut System, strut tower plates, Sparkly wheel arches, a little chrome. Garage-sharing w/ '12 Goodwood MCS #372, '06 MCS "Jack" and MiniX2's classic, Moxie.

User avatar
IowaM1N1
MINIAC
MINIAC
Posts: 712
Joined: Tue Jun 10, 2008 6:15 pm
Location: Des Moines & KC

Re: Forum & iPhone browser?

Postby IowaM1N1 » Thu Dec 15, 2011 7:50 am

Still makes me log on every time, which it didnt do before. I did click the 'remember me' button.
Greg
'14 BRG II/Black Clubman S (R55) <---- Greg's car
'08 Dark Silver/Black Cooper S convertible (R52) <---- Greg's other car
'02 BRG/White Cooper (R50) Iowa plate: M1N1 <-----Judy's car
Des Moines/KC/whatever

User avatar
IowaM1N1
MINIAC
MINIAC
Posts: 712
Joined: Tue Jun 10, 2008 6:15 pm
Location: Des Moines & KC

Re: Forum & iPhone browser?

Postby IowaM1N1 » Thu Feb 23, 2012 9:24 pm

Someone else mentioned to me they are having the same problem. Thought I'd share what I've been able to learn...

Here is what I figured out....

Somehow, the 'Accept Cookies' setting on my iPhone (Settings, Safari, Accept Cookies) got changed to 'Never'. I set to 'From visited' and things are OK.

It reset itself back to 'Never' again later, and I had to reset again to 'From visited'. Not sure why it would change, but it did.

It has been working fine the last week or so.

Hope this helps.
Greg
'14 BRG II/Black Clubman S (R55) <---- Greg's car
'08 Dark Silver/Black Cooper S convertible (R52) <---- Greg's other car
'02 BRG/White Cooper (R50) Iowa plate: M1N1 <-----Judy's car
Des Moines/KC/whatever

User avatar
KangaMINI
Marsupialis Rex
Marsupialis Rex
Posts: 81
Joined: Sat Feb 08, 2003 3:05 pm
Location: Mission, KS
Contact:

Re: Forum & iPhone browser?

Postby KangaMINI » Tue Feb 28, 2012 4:03 pm

I have seen several articles online about Safari in iOS having the Accept Cookies option flip itself to Never without human intervention.

I think in the future, if anyone experiences problem using the forums with an iOS device, checking that cookies are allowed is probably a safe first step.

-Rich
KangaMINI


Return to “Forum Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest